Jaarrond tellen in de tuin

Welkom bij Jaarrond Tuintelling. In plaats van het tellen tijdens losse evenementen, kun je nu het hele jaar door de soorten in je tuin tellen. Hierdoor komen we nog meer te weten, bijvoorbeeld over de ontwikkeling van soorten in tuinen gedurende het jaar.

Jaarrond Tuintelling is het grootste tuinonderzoek van Nederland waar iedereen aan mee kan doen. Door mee te tellen lever je een bijdrage aan onze kennis over het leven in tuinen. En je vindt zélf ook antwoorden over je tuin: Is mijn tuin rijker aan natuur dan die van buurtgenoten? Hoe verhoudt mijn tuin zich tot andere tuinen in mijn provincie, of zelfs in Nederland?

Verschillende accounts

Om jaarrond te gaan tellen, heb je een account bij Sovon nodig. Heb je dit al? Dan kun je gelijk inloggen. Het is niet mogelijk om op deze website met je account van tuintelling.nl of https://oud.tuintelling.nl in te loggen.

Nieuw? Registeer je hier Al een account? Inloggen
Hoe werkt het?
  1. Registreren en tuin aanmaken Als teller registreer je je eerst op onze website. Na succesvolle registratie krijg je een bevestiging in je mailbox. Heb je al een account bij Sovon? Dan hoef je je niet te registreren.
  2. Tuin importeren Als je al actief was bij Jaarrond Tuintelling, kun je je bestaande tellingen en tuinen importeren. Daarna kun je gelijk door met je tellingen.
  3. Kies het type telling Bij elke nieuwe telling kies je voor een week- of tijdstiptelling. Bij elke telling geef je aan welke soortgroepen je gaat tellen.
  4. Telling invoeren Je geeft aan welke soorten je hebt gezien en in welke aantallen. Ook overvliegende soorten kun je doorgeven.